maanantai 24. syyskuuta 2012

Luujaardi ja värjäystä.

Vihdoin sain pingotettua myös boneyardini. Matkatavaroiden ollessa kateissa Sydneyssä, unohdin koko huivin olemassaolon. Ja kun se lopulta kaivautui matkatavaroiden keskeltä, lattialla oli liikaa tavaraa jotta pingottaminen olis onnistunut. Ja se unohtui taas. Sitten lopulta otin itseäni niskasta kiinni ja raivopingotin sen lattiaan. Ja pingotuksen jälkeen päättelin langat. Ja no, tokihan sen blogaaminen johonkin tyssäs, nimittäin kuvaamiseen. Koskaan ei ollut sopivaa luonnonvaloa ja paikkakin oli vähän hakusessa. Tänään lopulta meni hermo, ja muun kuvailun ohessa räpsin siitäkin pari kuvaa.


puikot: 4mm
lanka: morris estate 8ply

Lankaa meni n. 200g. Ja huivi on ihana ja lämmin. Harkitsin vielä huuhteluainevedessä huuhtelua pehmeyden takaamiseksi. En oo vielä päättäny lopullisesti. Se myös herätti hilpeyttä, ku aina kaivoin neuleeni esille milloin missäkin. Mutta se on ihana <3

Seuraavassa sarja värjäystulosten kuvia. Ja se joka vielä väittää ettei muihin kuin eläinproteiineihin tartu elintarvikeväri, voin todistaa arvion vääräksi.


Kaikki langat ovat 100% akryylia. Vaaleanpunaiset ja vaaleanvioletit jotain novitan mystiikka-akryylia, vaalean oranssi jotain vielä mystisempää akryyliä. Kaikki ottivat väriä, vaikka en pastelleille itse lämpiäkään niin kyllähän noissa...

 
Arvaa alkuperäinen väri? Vaaleanruskeasta seiskaveikan jämästä tuli violettia. Tummanharmaasta lanettista taas tuli sinistä joka vivahtaa petrooliin. Se tosin olikin pisimmän ajan padassa, tiskien ja muun keittiön siivoilun ajan.
Mustavalkoinen trekking sai valkoisen sijaan pintaan vihreää. Tästä tuli kiva, tällaista lisää!

Kiva kun kävit, jätäthän terveisiäkin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)