tiistai 16. lokakuuta 2012

4mm sukkikset

Meinasin otsikoida kirjoituksen sanoilla "perusneuleita" mut totesin, että näillä on toinenkin yhdistävä tekijä. Nimittäin 4mm sukkapuikot oli kaikissa käytössä. Kun syksy pimenee ja pitenee, alkaa olla sukille ja lapasille eri ihmisillä tarvetta. Ja kun mummot ja äidit ei enää ilmeisesti ole niin neulovaa kansaa, niin hyödynnetään meitä, jotka sen taidon vielä osaa. Ja onhan se ihana, että ihmisten sormet ja varpaat ovat lämpimässä. Ja myös tämä pieni korvausta vastaan sukkailu tekee opiskelijan elämästä aina välillä vähän helpompaa. (Esim. yliopistoliikunnan kausikortin saa ostettua parilla parilla sukkia ;))

Omat lapaset


Kyllähän se neulojan sormetkin joskus palelee. Langat ostin Australiasta, 100g keriä hauskoissa väreissä olevaa karkeahkoa perusvillaa. Sopivaa siis justiinsa lapasiin ja sukkiin. Väri muistutti miusta lakritsijäätelöä johon on sotkettu mansikkaa, ja lapaset saikin tekonimen mansikkalakritsi. Ovat jo paljon koekäytetyt ja hyviksi todetut! Malli perustavislapanen omasta päästä, sen enempiä ajattelematta.

Ekat tilaussukat
Nää sukat oli tän syksyn ensimmäinen virallinen tilaustyö. Neuloin muutama vuosi takaperin samaiselle tuttavalle villasukat, ja nyt ne oli kuulemma kuluneet jo rikki. Siispä mie lupasin pistää puikoille uudet. Molemmat langat on seiskaveikkaa. Harmaa vaan oli kamala kokemus, tuo väri tai siis epäväri, syö kaikki muut värit. Onneks löysin riittävän värikästä raitalankaa joka sopii hyvin tuon tylsän harmaan kaveriksi. Kuvausassarina opiskelukaveri opiskelijatilan sohvalla, sukat oli kiire saada kuvaukseen ja säilöön uudelle omistajalle. Malli on perinteinen kaikin puolin. Lappukantapää ja kasikavennus.

Toiset tilaussukat
Nää toiset tilaussukat lähtee ylihuomenna Belgiaan. Kaverini poikaystävä on siellä vaihdossa, ja lattiat kuulemma kylmät. Siispä lupasin neuloa sukat. Näiden piti olla jouluks, mutta valmistuivatkin sopivasti ennen kaverin syyslomamatkaa, joten uusi omistaja saa sukkansa jo ennen joulua, marraskuun kylmiin iltoihin. Malli samainen perustavissukka omasta päästä. Päälankana myös seiskaveikka (vauvan vaaleansinisestäkin voi saada aikuiselle sopivat sukat oikeilla raidoilla) ja raitoina seiskaveikkaa ja gjestalin redeä. Sukista tuli omastakin mieletä kivan väriset ja koskaan en oo nähny yhtä onnellista tyttöystävää kuin eilen kun ojensin sukat lähtemään kohti uutta kotia.

Perusneuleita puikoilla on edelleen, mutta valmiina on myös jotain vähän suurempaa ja vihreää... ;)

1 kommentti:

  1. Voi miten ihania ja lämpimiä neuleita. Mahtavat raidat noissa sukissa.

    VastaaPoista

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)