sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulu meni jo...

Nyt joulun jälkeen, uutta vuotta odotellessa on hyvä paljastaa se, mitä hännättömästä päästä päätyi pukinkonttiin. Mutkalle lankaa meni varmaan lähemmäs kilo, mutta lahjansaajiakin oli useampia. Lämmikkeitä tuli jos jonkinmoisia. Pitemmittä puheitta, esittelyssä joululahjat 2012.

Omega -pipo
malli: oma
lanka: novita florica
puikot: 5mm pyörö

Pipo syntyi tarpeeseen. Kun syksyn kuuntelin "Sanni tee miulle uus pipo!" -pyytelyä niin huutoon oli vastattava. Omega on miun kolmas oma malli, ja tykkään siitä kyllä hulluna... Itsellekin vois tehdä... Harkinnassa, mutta ei vielä toteutuksessa.


Jaakko kustoo
malli: Jacques Cousteau -pipo
lanka: hjertegarn bom-mix
puikot: 3,5mm pyörö

Tääkin pipo tuli tarpeeseen. Isäni on varsinainen höyrypäää ja sille ei voi villapipoja tehdä. Puuvilla-akryylinen kustoo sopii päähän ja tuntuu olevan mieleinen ku se päässä se aina painuu pihalle. Onneks ei hiihtämään sentään. Siitä tulis sanomista, hiihtopipo se ei ole. Mallina hyvä ystäväni, joka aina tarpeen vaatiessa tulee poseeraamaan neuleassistentiksi.

 
pitkät villasukat
malli: joogasukat
lanka: novita 7 veljestä
puikot: 4mm sukkikset

Nää joogasukat lupasin äitille. Tai lupasin sille pitkävartiset sukat. Ne sai kuulemma olla "niin hirveen väriset ku ikinä keksit, ku ne on vaan yösukat." ensin pohdinta kävi pitkistä villasukista, sit se vaihtu säärystimiin.. Jotenkin tein kompromissina joogasukat. Lämmittävät kiskottelevat ja suonenvetoiset jalat, mut varpaat ei haudu. Väriyhdistelmä on kovin jouluinen, mutta piti saada jonnekin mahdollisimman paljon tuota mitäänsanomatonta harmaata upotettua ja tähän se kävi.


alpakkaiset
malli: omasta päästä, peruslapanen
lanka: Drops Nepal (villa + alpakka)
puikot: 4mm sukkikset

Siskon poikaystävälle suhautin lapaset. Ajattelin tehdä vielä vähän paremmasta langasta niin Nepal hyppäsi syliin Menitan valikoimista. Lanka on ihanaa neuloa, rakastan sitä. Ja sopii opiskelijankin budjettiin. Lapaseista tuli lämpimät ja paketin avauksen jälkeen tuli kommentit "hyvä ettet tehny villasukkia, mie en käytä niitä."


jättineliö
malli: isoäidin neliö
lanka: Aade long 8/2 ja ohut kirjopirkka
koukku: 4mm

Tää peittoprojekti on raverlyn mukaan alotettu jo vuonna 2011 marraskuussa. Vähän yli vuosi siihen meni, mutta valmista tuli. Keskusta on Aade longia jonka veljeni ja tyttöystävänsä miulle toi, saivat mutkalle pistettynä saman takasin.. Reunaa jouduin jatkamaan menitasta hankitulla kirjopirkalla, kun tähän hätätarpeesen en vironvillaa mistään saanut. Ja miun kohdalla niiden käyttö myös vaatii pientä kikkailua. Liian vahvat väriaineet tai lanoliinit käy käsiin ja kutittaa, mutta onneks muutama aika pakastimessa auttaa.


Tälläsiä tänä vuonna lähti hännättömästä päästä paketteina pukinkonttiin. Nyt työn alla tilauksia kavereilta, sukkia ja kynsikkäitä tulilla...

1 kommentti:

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)