sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Omiin tassuihin ja vähän muuallekin.

Joulusta kun päästiin ohi, niin oli aikaa alkaa neuloa ihan itselle. Ja no. Niin sitä sitten onkin neulottu... Mikään ei ole mitenkään valmistumisjärjestyksessä, pääasia että ovat. :)

tätä varten se alunperin tehtiin
lanka: cewec livorno, 2 kerää.
puikot 5mm.
ja pitihän se toinenkin käsitellä pois tieltä.
lanka: Cewec livorno 1 kerä
puikot: 5mm

Sain kesällä työpaikaltani (ei silloin kyllä vielä) ostosteni yhteydessä kerän cewecin livorno -nimistä lankaa. Pyörittelin sitä aikani, ja aina ajattelin että kyllä mie vielä JOSKUS opettelen miten niitä röyhelöhuiveja tehdään. Se joskus tuli pari viikkoa sitten vastaan työpaikalla, kun eräs asiakas pyysi opettamaan hänelle miten tommosta neulotaan ja eräs mein työntekijä kävi opastamaan. Mie sitten hyökkäsin hiljasen illan kunniaks samalle 10 minuutin oppitunnille. Lopulta jaksoin pari päivää myöhemmin kaivaa omat livornoni pussinpohjalta ja neulasin ne huiveiksi.

Lankapupun munat on saatu Turusta, kun pikkuveljen tyttöystävä osti matonkuteita joululahjoja varten. Yksittäinen livornokerä oli omia varastoja. Lankapupun munista oli alunperinkin tarkoitus tulla huivi haalareihin vyön kaveriksi ja siihen sen ehdin kuvauksia ennen jo ripustaa. Hyvin täyttää paikkansa ja tuo lisää taas väriä ja omituisuuksia tuohon asuun. Toinen huivi odottaa päätymistään jonnekin.

Langasta ei sen kummempia kai voi sanoa. Röyhelölankaa, ei kovin kummoista. Kyllähän tuota nyt neuloi, mutta en mie edelleenkään tommosta kaulaani laittaisi...


...polvet varpaat polvet varpaat.
lanka: erilaisia 7 veljestä jämiä itse värjäiltynä, terinä Lincraftin cosy woolia
puikot: 4mm

Nää sukat pääsi puikoille oikeastaan heti kun joululahjoista tuli valmista. Ja lanka tietenkin loppui lomalla kesken, kun sain ensimmäisen varren valmiiksi. Toista en viittinyt sitten aloittaa ennen kun ensimmäinen sukka oli valmis.. Kotona jouduin reissun jälkeen hetken pähkimään, ettää mistäs terät. Ostin jo tummanharmaata Jannea, mutta sitten muistui mieleen tuo Australiasta kotiutettu Cosy wool. Oli viimeinen avaamaton kerä, ja riitti hyvin teriksi. Kaikista Cosy woolin jämistä luultavasti tulee tässä vielä sukat, kunhan ensin paikannan kaikki jämäkerät.. Ohjeen polvareihin löysin novitan sivuilta. Sovelsin vähän, en halunnut ylimääräisiä krumeluureja joten jätin takasauman kohdalta palmikon pois. Mutta hyvältä nuo näyttää (ja tuntuu) ilman sitäkin.
pelkät varpaat pelkät varpaat.
Lanka: Hjertegarn Gamouflage
puikot: 3,5mm

Lankakaupassa työskentely on vaarallista. Siellä iskee helposti erilaisia ajatuksia ja suunnitelmia ja pakollisia tarpeita. Päätin, että miun on _pakko_ saada maastokuvioiset sukat. No. Missä ne maastokuviot on?! En näe minäkään. Tyhmästi raidoittui lanka kun sen piti kerrankin luvan kanssa läikittyä. Mutta ei niin ei. Lämpimät sukat on silti, en valita ollenkaan. Vähän lanka tahtoi halkeilla, mutta epäilen vahvasti syyksi myös uusia knitpron sukkapuikkoja johon neuloja ei ollu vielä ehtinyt ihan totuttautua. Olivat yllättävänkin terävät.

käpälät lämpimiksi
lanka: Hjertegarn Ragg-strömpegarn
puikot: 4mm

Mie rupesin tuossa reilu viikko sitten hukkaamaan lapasia. Ensin unohdin yhdet Karkkilasta tullessani bussiin, toiset unohdin seuraavalla viikolla työpaikalle. Työpaikalta sain tietenkin omani vielä takasin, mutta matkahuoltoa en kehdannut alkaa vaivaamaan. Ja noi tiikerilangat on huudelleet miulle jo hetken... köhh... Neulasin itselleni uudet käpälänlämmittimet. Lanka oli pehmeää ja mukavaa neuloa. Ainut harmi iski pienesti peukaloiden kohdalla, kun ne vähän tahtoi läikittyä raitojen sijasta. Mutta ovat niin pieni osa lopulta koko lapasta etten anna asian häiritä.

Mitä tapahtuikaan UFFilla
Viimeinen kuva kuvateksti kertonee olennaisen. UFFilla oli tasarahapäivät. Hammaslääkäristä tullessa matkalla oli yksi UFF. koko tuo läjä, 20€. Samana iltapäivänä löysin onnekseni pari ompeluohjetta, klipsikukkaroille ja kauratyynyille. Kunhan kaupasta muistaa ostaa kauroja ja hobby pointista klipsuja, meillä on materiaalia tehdä vaikka mitä!

Ja osittain tuosta syystä, että kankaita tuli adoptoitua reiluhkosti *köhh* on syytä luopua jostain muusta. Ravelryssä miulla on tarjolla lankoja joita mie en itse tartte, mutta mieluusti annan eteenpäin oravannahkoja vastaan. Kattelemaan pääset tästä.

6 kommenttia:

 1. Taitaa toimia nyt. Ihanat sävyt noissa itsevärjäämissä langoissa. Milläs värjäsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat on värjätty pääasiassa kool-aideilla. Kaikkiin ei tarttunut riittävästi väriä, joten osassa on vahvikkeena elintarvikevärejä.

   Poista
 2. Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
 3. Heippa, kerropas nyt tyhmällekin miten tuota Livorno-röyhelölankaa neulotaan? Mulla on sitä 3 kerää, enkä googlaamalla löydä yhtäkään ohjetta sen käyttöön!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Asiaa on vähän hankala selittää, mutta youtubesta löytyi ainakin tällainen opetusvideo. Lanka ei ole täysin sama, mutta toimii samalla idealla. :) https://www.youtube.com/watch?v=L2C2wPI6IjM

   Poista

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)