lauantai 28. joulukuuta 2013

terveisiä kuusen alta.

Kinkun vaihdoin jo eilen kebabiksi, mutta joulukuusta tuoksuttelen ja tuijottelen edelleen ihan mielelläni. Joulua vietin vanhempien luona ja sohvannurkasta onkin hyvä paljastaa maailmalle mitä pehmeistä paketeista löytyi. Tänä vuonna teemana oli kynsikkäät ja kämmekkäät.. Huomaamattani teen näköjään useammalle ihmiselle samanteemaisia joululahjoja.Oli kyllä muutakin. Ensimmäinen muista ei ole vielä valmistunut, ja toiseen ei ole vielä malli suostunut poseeraamaan. "Emmie laita sitä päälle kuvaa varten ku oon näin turvoksissa!" Ei sitten. Ootellaan.


kämmekkäiset omasta päästä
lanka: Novita 7 veljestä linnut, peippo
puikot: 4mm.

Iskä on vähän ongelmallinen ku hää ilmottaa jalkojensakii olevan "turvonneet juurimukulat." Kädet on samaa tyyppiä, pienet ja pyöreät. Kynsikkäistä tuli kumminkin arviosta sopivat ja metsäkalamiehelle sopivat. :) Nämä myös oli toiset koskaan magic loopilla tekemäni tuotokset. Tekniikka on ihan näppärä, mutta neljällä puikolla saan edelleen nopeammin valmista.Calle-Half mittens by Kristin Blom
Lanka: novita nalle
puikot: 3,5mm
koristenapit jostain netin askartelutarvikekaupasta

Ihastuin näiden kynsikkäiden malliin heti sen nähtyäni. Pikkuveljen tyttöystävällekin päätyivät siis kämmekkäät. Metsissä koiren kanssa kulkiessa vapaaksi jäävät sormet ovat usein tarpeen. Koko sattui kohdalleen ja väri sopii saajalle. Nämä olivat ensimmäinen magic loop harjoitus. Muutaman kerakkeen ja purkamisen jälkeen aivo napsahti kohdalleen ja magic loopin idea valkeni.

lanka: novita Tuomas sukkalanka
puikot: 4mm

Nämä kynsikkäät oli oikeastaan se, joka avasi ajatuksen kynsikkäiden ja kämmekkäiden sarjasta. Pikkuveli suoritti keväällä metsästyskortin ja kesällä sai poliisilta aseenkantoluvan. Nyt syksyllä on koiran kanssa kuljettu metsissä haulikko olalla. Ja lintujakin on saaliiksi saatu. Jossain vaiheessa mietin, että kädethän siellä paleltuu, mutta sormet on oltava vapaana. Siispä syntyi ajatus pyssyttelijän kynsikkäistä. Ohje löytyi vanhasta kunnon punomosta joka aiemmin tunnettiin käspaikkana. Ohje oli suuntaa antava, ilman tarkkoja silmukkamääriä ja sehän sopi meille.

Eilen myös onnellinen metsämies kävi esittelemässä ensimmäisen saamansa rusakon. Oli polleaa poikaa. Ja luultavasti oma saalis maistuu kaupan lihatiskin tuotteita paremmalta.


Sama pikkuveli piti miun puolitaiteellista neulekuvausta humpuukina, ja turhautu parin kuvan jälkeen seisomaan joulukuusen vieressä. Kynsikkäät saivat hetken päästä ihan uuden käyttötarkoituksen...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Puhdasta rakkautta -perussukat
lanka: Novita 7 veljestä linnut, pöllö
puikot: 4mm

Äiti tilasi jo isänpäivän aikaan omalle isälleen eli miun papalle villasukat. Mammalle ja isoenolle olin aikoinani sukat jo tehnyt, pappa oli jääny välistä. Nyt ennen joulua, kaikki lahjat valmiiksi saatuani tein papalle pöllösukat. Alkuun epäilin onko lanka liian kirjava, mutta saaja oli niin vilpittömän tyytyväinen etten voinut muuta kuin hymyillä. Pappaa kanssa vaivaavat suuret vaivaisenluut, mutta arviosta meni sukkien koko oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)