maanantai 11. marraskuuta 2013

sursursur!

Aiemmassa postauksessa kerroin, että meille muutti singer. Ja singer on ollut käytössä. Sursursur!

Tähdet tähdet.
 Pienen (pieleen menneen ja edelleen purkamistaan odottavan) harjoittelun jälkeen surrailtiin verhot. Tilasin kankaita.comista jo aiemmin syksyllä nää verhokankaat. Valmiit pimentävät verhot on aivan riistohintasia (n. 40-50€ tsipale) niin totesin, että kyllä miulla sen verran taitoa on, että yhdet verhot ompelen. Yks ilta niiden kanssa meni, mutta tuossa ne nyt roikkuu. Verhojen korkeus on 170cm normaalin kahden metrin sijaan. Tämä siksi ettei ikkunan alla olevan patterin lämpö mene vaan ikkunalle vaan leviää koko kämppään. 4x180cm (5cm käänteet kummassakin reunassa) ja kankaan hinta n. 80€. Eli kahden liian pitkän valmisverhon hinnalla sain omannäköiset ja oikean mittaiset verhot. Kannatti.

Ennen. Jälkeen.
Reissasin kesällä 2012 sinne ja takaisin. Land down under eli Australia oli kohteena, 2,5kk hurahti Sydneyssä. (vanha matkablogikin löytyy vuodatuksen puolelta, täältä.) Sieltä toi tullessani iltapuvun. Ja kun yhden vuoden juhlat tuossa valkoisessa versiossa juhlin, oli aika ruveta tuunauspuuhiin. Muutaman ärräpään, hetkittäisen pään raapimisen, epätoivoisten huokailujen ja riemunkiljahdusten jälkeen tuunaus oli valmis. Helmassa tarkkasilmäisimmät huomaat myös hienoisen aallokon. Olin saattanut vahingossa kaavat piirtää hiukan pieleen (armoa, ensimmäistä kertaa ja suoraan valmiista vaatteesta!) ja helma oli liian lyhyt toiselta puolelta. Kikkailujen jälkeen helmassa kulkee sininen aalto. Näkyy paremmin kun puku on päällä, nyt jää vähän liikaa liepeiden alle.

Seuraavalle vuodellekin tuunausidea jo valmiina, katsotaan kiehtooko ajatus vielä vuoden päästä ;)


Ja mitä sille harjoitusompeleelle kävi? Onnistuin vaan ompelemaan liian pitkiä saumoja, ja väsymyksissäni en jaksanut työtä alkaa korjata. Kyllä sen tässä vielä korjaan, ja esittelen valmiin tuotoksen siinäkin. Sniikpiikkiä siihen ompelukseen löytyy täältä. Ohje oli yksinkertainen, vaikka ensin mokasinkin. Veikkaan että pienen purkamisen jälkeen lopputulos tulee olemaan hyvä. :)

1 kommentti:

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)