sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulua odotellessa

Blogihiljaisuutta on kestänyt. Aiemmista vuosista opin, ettei koskaan missään kannata julkaista ennen kun jouluaatto on ohi. Ravelryä pidän poikkeuksena, vasta pari kuukautta sitten äitini sai edes tietää sellaisen sivuston olemassaolosta. Joten, edelleen pidätän itselläni oikeuden kaikkiin hyshysneuleisiini, joita hännättömästä päästä on syntynyt.. Välissä tuli toki neulottua pari tilausneuletta.

Helsingin piispan


Piispan sukat
Lanka: novita 7 veljestä, värjättynä grape koolaidilla
Puikot: 4mm sukkikset

Julistin eräänä maanantai-iltana saatuani viimeiset joulusukat valmiiksi, että "Ennen joulua en neulo enää yhtiäkään sukkia!" No, niinhän siinä taas kävi, että minkä taakseen jättää sen edestään löysi. Jo seuraavana aamuna. TYT:n hallitus kokousti Piispa Irja Askolan työhuoneistossa, ja jotain kivaa päätettiin kiitokseksi toimittaa. Niinpä miulle nappas nakin neuloa sukat. Väri on kovinkin teologisesti violetti, mutta kuvan laadun heikkoudesta johtuen väri ei ihan paljastu tässä. Synkän syksyn ja talven takia neuleidenkaan kuvaaminen ei aina onnistu ja kun sukkien kanssa tuli vähän kiirekin niin tässä tulos. Lämpimät olivat ja piispa tyytyväinen. :)

Kallioalanteen Pikku-Eero, eli Mölli

 Möllin paita
ohje: Koiran neulepusero by Drops Design
Lanka: Novita nalle ja Novita nalle colori

Tää oli myös tilaustyö. Rakas veljeni halusi metsäkoiran. Ja päätyi aikoinaan Unkarin Vizslaan. Valitettavasti tää pikkukaveri kun on keski-Euroopasta niin ei omista pohjavillaa. Ja kylmähän tuolla pakkasessa tulee. Niinpä Otto kääntyi neulovan isosiskon puoleen ja tilasi Möllille paidan. Tää oli melko idioottivarma neule, mutta toisaalta myös TYLSÄ. Todella tylsä. Mutta pysyypähän pieni ystävä lämpimänä ja paidan käyttöikä pidempänä kun 3o3n ribbiputki on niskassa. Paita todella venyy ja paukkuu ja mittojen suurpiirteisyys ei tästä syystä tuottanut ongelmia. Toisen tälläisen saatan tehdä, mutta vasta ensi talveksi. :)

Näin hienosti meillä poseerataan
Nyt hännätön pää jatkaa kiertymistään viimeiseksi valmiiksi joululahjaksi.. Enää viikko aikaa ja onnellisesti näyttää siltä, ettei aatonaattoyönä tarvitse viimeisiä langanpäitä päätellä sittenkään. 

Hyvää joulunodotusta jokaiselle, ehkäpä välipäivinä suklaansyönnin lomassa muistan ne hyshysneuleetkin esitellä. :)

1 kommentti:

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)