sunnuntai 16. helmikuuta 2014

pipottaa, pussukattaa ja vielä vähän sukattaakin

Himo tehdä vaikka mitä on kova, kokeilunhalua löytyy ja jälki on joskus sentään paljastamisen arvoista. Ompelukone on surissut tässä olympialaisten aikana pariinkin otteeseen, samoin puikot on heiluneet. Tämä kaikki ehkä gradun kustannuksella... Mutta kyllä sekin etenee. Ehkä.


eka
Ensin pipotti trikoopipon verran. Tilasin synttäreiden kunniaksi trikoita majapuu designilta. Ja löysin ohjeen täältä. Just ohjeen mittojen mukaan ommeltu pipa ainaki hyvin osuu oman pääni kokoon (pää on just ton 56cm) ja tuntuu hyvältä. Ei hiosta. On kiva. Ja pelastaa huonotukkapäivät. Jos halajat itsellesi samanlaista niin meillähän arvotaan myös samanlaista. ;) Postaukseen pääset tästä.

Sitten pipotutti vähän lisää...

toka
Näitäkin pipoja syntyi kerralla kaksi. Toinen jää omaan päähän, toinen lähtee maailmalle. Osallistuin facebookissa meemiin jossa luvattiin tehdä jotain itse ensimmäiselle viidelle kommentoijalle. Tämä lähtee yhdelle heistä.. Oli jotenkin ihan ko ihmisen olonen pipo. Toivottavasti tykkää.

Ja eihän se pipotus siihen loppunut vielä...

rikkehän se.
The Rikke hat by Sarah Young
Lanka: Yarngrimoire merino mitten, värissä mekaanisten lintujen puisto
Puikot: 3,5mm ja 4,5mm

Osallistuin viime keväänä asarumin klubiin. Tää lanka oli alusta asti mielessä, et teen pipon. Alunperin en ajatellut edes omaan päähäni, mut jotenkin ajan kanssa toi keltanen on alkanut kiehtoa. Ja paljon. Niinpä sitten irkissä  pohdiskelin ääneen että mikäs olis kiva pipo. Eräs kanssaneuloja #neulonta -kanavalta huikkasi, että rikken oli just joku toinen tehnyt samasta langasta. 50cm kaapeli piti ostaa, silmukoita oli sen verran reilusti ettei 40cm tahtonut riittää. Mutta se on ihana. Ja lämmin. Ja niin ihanan värinen. Ja asallahan on myös etsykauppa, jonne pääset tästä.

 Haudon edelleen kahta muuta klubilankaa, ne odottaa et mitä he haluavat olla. Toinen on jo kyllä pitkään huutanut haluavansa olla Lazy Katy, mutta sitä odotellaan vielä.

Siihen loppui hetkellisesti pipotus, mutta alkoikin pussukatus!

18cm kehys, ulkopuoli
18cm kehys, sisäpuoli

8cm kehys, ulkopuoli

8cm kehys, sisäpuoli

Klipsikukkarot
Kankaat UFF:n tasarahapäiviltä, mukana on vanhaa lakanaa, verhoa ja pöytäliinaa
Kukkaronleuat: Hobby point

Olin pitkään ja kehitellyt ajatusta, et haluan joskus oppia oikeesti tekemään tommosia pussukoita. Viime viikolla kävin ostamassa noita kukkaronkehyksiä. Onneks oli kaveri mukana, ei ihan karannut mopo rotkoon siellä tavarataivaassa. Tänä aamuna koesuristelin pussukat. Vähän omaan käyttötarkoitukseeni ajatellen jäivät lyhyiksi, en jotenkin osannut ajatella et tokihan pohjan kokoa syö se kun sisälle laittaa tavaraa. Saattavat päätyä vielä eteenpäin, mutta en osaa sanoa. Yksinkertaisia ja mukavia pikkuompeluksia. Näitä taidetaan tehdä myös lisää..

Sitten se sukatus...
ruskasukat
Ruskasukat
Lanka: Gjestal Janne space vihreä-ruskea-oranssi
puikot: 4mm

Lupasin jo viime vuoden puolella eräälle tuttavalle tehdä polvisukat. Pitkään sukat olivat nihkeet tehdä, mutta nyt olympialaisten aikaan ne jotenkin päätyivät vauhdikkaaseen puikotteluun ja valmistuivat tässä muutama päivä takaperin. Lankojen kanssa oli ongelmia, luulin hukanneeni yhden näihin varaamistani janneista. Ja tietty töistä ostin sitten tilalle uuden.. ..kaksi päivää myöhemmin paikansin kerän sängyn päädyn takaa jonne se oli tippunut. Note to self, tarkista aina sängyn päädyt ennen kuin julistat jotakin hukkuneen... Sukista tuli kivat, toivottavasti myös uudelle omistajalle mieleiset. :)

Loppuun vielä esittelen taas yhden haalarituunauksen.
hihat uuteen kuosiin
Ei, ne eivät ole lahkeet. Vaan hihansuut. leikkasin vanhasta tyynyliinasta talteen nuo röyhelöt ja mietin pitkään mihin noi laittaisin koristeeksi. Sitten tuli idea, joka tietty piti toteuttaa ;)
 
Pahoitteluni, kaikki kuvat ovat tosi tummia. Mutta eipä näinä harmaina päivinä paljon voi toivoa. Aurinkoisia päiviä odotellessa. Onneksi puikoilla on vähän lisää keltaista. Ja tiikeriraitaa. Niistä lisää tulevaisuudessa

1 kommentti:

  1. Hih, tuotteliaisuus on sitä luokkaa, että taitaa gradu todella poltella... ;-)

    VastaaPoista

Kommentti on kiva, mutta kerro myös kuka olet. :)